Skip to main content

Gesprek

Stel dat je ergens mee bezig bent, of andersom is er iets dat jou bezig houdt, en je vraagt je af of het zinvol zou zijn met mij daarover te praten, gezien mijn kennis en ervaring en engagement – we kunnen het altijd proberen! Misschien loop je rond met een ethische of emotionele of levensbeschouwelijke kwestie, en je hoopt dat we daar samen wat verheldering of zelfs verlichting in kunnen brengen. Of je bent een schrijver of beeldend kunstenaar, bezig met een project, en denkt dat zo’n gesprek stimulerend en verdiepend zou kunnen zijn. Of je bent een bestuurder of beleidsmaker en zoekt een kritische vrije geest om mee te klankborden. In alle gevallen denk ik graag met je mee! Of tegen jou in, dat ligt er maar aan.

Behalve schrijver en vertaler ben ik ook opgeleid als humanisticus aan de Universiteit voor Humanistiek. Dat is een beroep dat geheel in het teken staat van het humaniseren (ofwel vermenselijken) van de samenleving, door middel van wetenschappelijk onderzoek, door onderwijs, door advies en beleidswerk, en vooral door existentieel raadswerk. Traditioneel wordt dit raadswerk aangeboden door geestelijke verzorgers in instituties als het ziekenhuis, de gevangenis, het leger, het verzorgingshuis, maar in toenemende mate ook door vrijgevestigde humanistici zoals ik. Gesprekken vinden plaats bij u of de humanisticus thuis, of in een andere voorkeurssetting (café, kantoor, park, bos, museum…). Let wel dat ik in Utrecht woon en geen auto heb. Ik bied ook schriftelijke correspondentie als een optie.

Elk gesprek staat op zich (je zit dus nooit ergens aan vast), en de vergoeding is afhankelijk van jouw eigen inkomenssituatie. Ik garandeer een aandachtig luisterend oor, een inlevend hart en meedenkend verstand; en verder beloof ik helemaal niets. Zie verder Humanisticus.nl of neem contact op via de contactpagina.